Traybake beef

Traybake beef

met geroosterde groenten en kruidenyoghurt

Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

100 g

Passata

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2978 kJ
Calories712 kcal
Fat31 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate70.8 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein32.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. 
  • Bak de köftegehaktballetjes 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

2
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar tot later. Bewaar ook de hapjespan met bakvet voor de volgende stap.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in grove stukken.
  • Meng de groenten in een kom met de Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de groenten 15 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
3
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middlematig vuur. Voeg de knoflook en orzo toe, bak 1 minuut. 
  • Schenk de bouillon over de orzo, voeg de passata en de gehaktballetjes toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. Meng 1/2 van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de orzo en gehaktballetjes over de borden. Verdeel de groenten erover.
  • Besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de overige verse kruiden.