Tomatenorzo uit de oven met köftegehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tomatenorzo uit de oven met köftegehaktballetjes

met geroosterde groenten en kruidenyoghurt

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten31.4 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels11.2 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. 
  • Bak de köftegehaktballetjes 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

2
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar tot later.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de knoflook en orzo toe, bak 1 minuut mee. 
  • Voeg de knoflook en orzo toe aan een ovenschaal, samen met  de passata en bouillon. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak 25 - 30 minuten in de oven. 
3
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in grove stukken.
  • Meng de groenten in een kom met de midden-oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Wanneer de orzo nog 15 minuten moet garen, haal de ovenschaal uit de oven en roer goed om. Leg de gehaktballetjes op de orzo en dek de ovenschaal opnieuw af met de aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal met orzo onderaan in de oven, schuif de bakplaat met groenten boven in de oven en bak alles nog 15 minuten, of tot de orzo en groenten gaar zijn.
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. Meng 1/2 van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. 
  • Laat de orzo wanneer deze uit de oven komt nog 5 minuten staan. Verdeel de orzo en gehaktballetjes over de borden. Verdeel de groenten erover.
  • Besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de overige verse kruiden.