Tomatenorzo uit de oven met köftegehaktballetjes
met geroosterde groenten en kruidenyoghurt
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
4 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
125 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan
•Ovenschaal
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
- Bak de köftegehaktballetjes 2 - 3 minuten rondom bruin.
- Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
2
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar tot later.
- Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de knoflook en orzo toe, bak 1 minuut mee.
- Voeg de knoflook en orzo toe aan een ovenschaal, samen met de passata en bouillon. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en dek af met aluminiumfolie.
- Bak 25 - 30 minuten in de oven.
3
- Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in grove stukken.
- Meng de groenten in een kom met de midden-oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
- Wanneer de orzo nog 15 minuten moet garen, haal de ovenschaal uit de oven en roer goed om. Leg de gehaktballetjes op de orzo en dek de ovenschaal opnieuw af met de aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal met orzo onderaan in de oven, schuif de bakplaat met groenten boven in de oven en bak alles nog 15 minuten, of tot de orzo en groenten gaar zijn.
4
- Snijd de verse kruiden fijn. Meng 1/2 van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout.
- Laat de orzo wanneer deze uit de oven komt nog 5 minuten staan. Verdeel de orzo en gehaktballetjes over de borden. Verdeel de groenten erover.
- Besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de overige verse kruiden.