HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomaten Wortelsoep Met Spinazie Ricotta Ravioli
topBanner
Tomaten-wortelsoep met spinazie-ricotta ravioli

Tomaten-wortelsoep met spinazie-ricotta ravioli

met basilicum, peterselie en grana padano-vlokken

Lees meer

Verse ravioli van De Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een vulling van spinazie en ricotta.

Labels:VeggieFamilieLekker snelExtra groenteNieuwFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EierenTarweRogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

280 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe, Rogge)

8 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Wortel

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)510 kcal
Energie (kJ)2132 kJ
Vetten17.76 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten60.23 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels9.11 g
Eiwitten22.56 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Soeppan met deksel
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snijd de ui in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaat in partjes.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 150 ml kokend water per persoon.

2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel en de tomaat toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

3
  • Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar.
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Haal de soeppan van het vuur als de wortel gaar is en voeg de helft van de verse kruiden toe. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de overige verse kruiden grof.
  • Verdeel de ravioli in diepe kommen en schenk hierover de soep.
  • Garneer met de overige verse kruiden en grana padano-vlokken.