HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomaten Bonensoep Met Zelfgemaakte Nacho's
topBanner
Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

met limoen, zure room en verse koriander

Balans
Lees meer

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze soep een feestelijke maaltijd die volledig in balans is.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode paprika

1 pak(ken)

HAK zwarte bonen

2 tl

Mexicaanse kruiden

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

4 stuk(s)

Tacoschelpen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 blik(ken)

Mais

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

800 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2609 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels19 g
Eiwitten23 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Sieve
Soeppan met deksel
Ovenschaal
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de paprika in kleine blokjes.Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef of vergiet.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.Bak de knoflook, paprika, Mexicaanse kruiden en het gerookte paprikapoeder 1 minuut aan.Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de soep op laag vuur 6 minuten zachtjes pruttelen.

3

Breek ondertussen de taco's in stukken en verdeel deze over een ovenschaal.Verdeel de cheddar over de tacostukken en bak deze 4 - 6 minuten in de oven.Pureer de soep met een staafmixer, hij mag nog best grof blijven. Voeg de mais toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 2 minuten.

4

Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn.Verdeel de soep over soepkommen en schep hier een lepel zure room in, garneer met de koriander.Serveer de limoenpartjes en nacho's met cheddar erbij.