topBanner
Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

met limoen, zure room en verse koriander

Lees meer

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze soep een feestelijke maaltijd die volledig in balans is.

Labels:BalansLekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 pak

Zwarte bonen

2 tl

Mexicaanse kruiden

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuks

Paprika

1 pak

Tomatenblokjes

4 stuks

Tacoschelpen

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 blik

Mais

½ stuks

Limoen

10 g

Verse koriander

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

700 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2558 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels19 g
Eiwitten23 g
Cholesterol0 mg
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Soeppan met deksel
Ovenschaal
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.Bak de knoflook, paprika, Mexicaanse kruiden en het gerookte paprikapoeder 1 minuut aan.Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de soep op laag vuur 6 minuten zachtjes pruttelen.

3

Breek ondertussen de taco's in stukken en verdeel deze over een ovenschaal.Verdeel de cheddar over de tacostukken en bak deze 4 - 6 minuten in de oven.Pureer de soep met een staafmixer, hij mag nog best grof blijven. Voeg de mais toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 2 minuten.

4

Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn.Verdeel de soep over soepkommen en schep hier een lepel zure room in, garneer met de koriander.Serveer de limoenpartjes en nacho's met cheddar erbij.