Skip to main content
Pizza met drie kazen

Pizza met drie kazen

met mozzarella, blauwe kaas en geitenkaas

De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.

Labels:
Veggie
Comfortfood
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4133 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten103.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.8 g
Eiwitten40.1 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat

Instructies

Knoflook fruiten
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de helft van de oregano 1 minuut, of tot het begint te geuren.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Tomatensaus maken
2
  • Voeg de passata en de suiker toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). 

Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig. Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.

Pizzadeeg uitrollen
3
  • Besmeer met de tomatensaus.
  • Verdeel de geitenkaas over de pizza.
  • Scheur de mozzarella in stukken en snijd de blauwekaasblokjes kleiner, verdeel beide over de pizza.
  • Bestrooi met de overige oregano en peper naar smaak.
Serveren
4
  • Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
  • Snijd de pizza in stukken en serveer op borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders