topBanner
Thaise groene currysoep

Thaise groene currysoep

Gevuld met rijstnoedels, champignons en knapperige peultjes

Lees meer

Vandaag vind je voor de eerste keer een recept met rijstnoedels in je box. Dit zijn, zoals de naam al zegt, noedels op basis van rijst. Ze zijn er in verschillende vormen en worden in de Aziatische keuken gebruikt in verschillende gerechten. Het is de basis voor bijvoorbeeld pad thai en in Vietnam vind je het terug in Pho en andere soepen.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 gram

Brede rijstnoedels

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Gezouten vliespinda's

(BevatPinda's)

100 gram

Peultjes

1.5 gram

Chilivlokken

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels7 g
Eiwitten17 g
Zout4.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg de groene currypasta toe en bak nog 1 – 2 minuten.

3

Kook de rijstnoedels 10 minuten, afgedekt, in de pan met deksel op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel met warm water.

4

Voeg ondertussen de kokosmelk samen met de bouillon toe aan de soeppan. Roer door en laat, afgedekt, 5 minuten koken. Hak ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Hak de vliespinda's grof.

5

Haal het deksel van de pan, voeg de peultjes en puntpaprika toe aan de groene currysoep en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes koken.

6

Verdeel de rijstnoedels over de kommen en schenk de groene currysoep erover. Garneer met de koriander en de vliespinda's en serveer met de limoenpartjes. Proef en voeg de chilivlokken naar smaak toe.