Rode pepers bevatten capsaïcine. Dit zorgt niet alleen voor een pittige smaak, maar heeft ook gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de stofwisseling en de afgifte van endorfine.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ bosje(s)
Bosui
1.25 tl
Verse gember
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Roerbakmix met champignons
½ zakje(s)
Gele currykruiden
125 ml
Kokosmelk
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Limoen
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat: Vis)
10 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
75 gram
Basmatirijst
½ el
Zonnebloemolie
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
75 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon met de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje en het water. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Voeg de helft van de gember toe aan de pan voor de rijst. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, de currykruiden en de overige gember 1 - 2 minuten.
Voeg de groentemix toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn. Snijd ondertussen de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in ringetjes en snijd de limoen in partjes.
Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de hapjespan. Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens het vuur tot middellaag. Laat, afgedekt, 6 - 7 minuten inkoken. Verwijder het deksel en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe en laat 1 - 2 minuten garen in de saus.
Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel naar smaak de rode peper, extra vissaus, limoensap, peper en/of zout toe.
Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid rijst voor 1 persoon en druk voorzichtig aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op de kleine kom en draai vervolgens voorzichtig om. Herhaal dit voor de overige rijst. Verdeel de curry over de borden. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de overige limoenpartjes en met eventueel overige rode peper.