HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTex Mex Tomatenrijst
topBanner
Tex-Mex tomatenrijst

Tex-Mex tomatenrijst

met pittige tortillachips, koriander, bonen, mais en avocado

Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ blik(ken)

Zwarte bonen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 mespuntje(s)

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Passata

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

1 blik(ken)

Mais

50 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4070 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels21 g
Eiwitten30 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de passata en de Mexicaanse kruiden met per persoon een mespuntje gerookt paprikapoeder toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

4

Serveer de tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat en avocado op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.