Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

met pittige komkommersalsa

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige Tex-Mex klassieker op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Ui

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)510 kcal
Energie (kJ)2136 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten53.7 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15.1 g
Eiwitten18.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Vergiet
Ovenschaal
Kom
Kleine kom

Instructies

Zoete aardappel koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 5 minuten. De zoete aardappel hoeft nog niet gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de zwarte bonen af. Meng in een grote kom per persoon: 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/4 el zonnebloemolie. Voeg de paprika, tomaat, zwarte bonen, knoflook en ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Ovenschotel maken
3

Vet een ovenschaal in met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over de ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Bedek de zoete aardappel met de groenten. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en bak nog 5 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

Snijden
4

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Salsa maken
5

Pers de limoen uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze met de bladpeterselie grof. Meng in een kom de komkommer met de groene peper en de verse kruiden. Breng op smaak met 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden. Serveer met de groene salsa en de zure room.