
Teriyaki tofu noedelsalade
met pinda's, limoen en knapperige groenten
Koriander heeft 2 verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Limoen
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de tofublokjes en spitskool-broccolimix toe aan de koekenpan en bak 6 - 8 minuten.
- Snijd de limoen in 4 partjes.

- Leg de noedels in een schone theedoek, vouw deze dicht en sla met een pan de noedels tot grove stukken. Voeg toe aan de pan met kokend water. Kook in 4 - 5 minuten gaar. Spoel af met koud water.
- Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel en komkommer.
- Hak de koriander grof.

- Meng in een grote kom de noedels met 1/2 el zonnebloemolie per persoon.
- Voeg de teriyakisaus, komkommer, wortel, gebakken tofu en groenten en de helft van de koriander toe.
- Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de noedelsalade over de borden.
- Garneer met de pinda's en overige koriander.
- Serveer met 1 limoenpartje per persoon.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.