Tartiflette a la Nanou met camembert en brie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartiflette a la Nanou met camembert en brie

Tartiflette a la Nanou met camembert en brie

met spekjes, aardappel en een frisse salade

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Spekreepjes

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Franse brie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 snufje

Nootmuskaat

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gele paprika

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3223 kJ
Vetten50.4 g
waarvan verzadigd29.5 g
Koolhydraten52.5 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels11.1 g
Eiwitten22.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Snijd 2/3 van de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur, voeg de gesneden sjalot toe en roerbak in 4 - 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van 1/2 cm dik (zie TIP). Snijd de camembert en de brie in plakjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Tip: Als de aardappelen nog te heet zijn om vast te pakken, kun je ze voorzichtig met een vork op hun plaats houden zodat je ze makkelijker kunt snijden.

Ovenschotel maken
3

Voeg de crème fraîche toe aan de hapjespan met spekblokjes, meng goed en roer de aardappelschijfjes er dan voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat per persoon.

Bakken
4

Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes brie en camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.

Vinaigrette maken
5

Snipper de overige sjalot zeer fijn. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprikareepjes in een saladekom met de gemengde salade.

Serveren
6

Verdeel de tartiflette over de borden. Serveer met salade en de voeg de vinaigrette naar smaak toe.