HelloFresh
topBanner
Tartiflette met camembert en brie

Tartiflette met camembert en brie

met spekjes, aardappel en een frisse salade

Uit oma's keuken
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

3 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

50 g

Spekblokjes

1 stuks

Franse camembert

1 stuks

Franse brie

1 stuks

Nootmuskaat

50 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Gele paprika

60 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

3 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3584 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd33.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Snijd 2/3 van de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur, voeg de gesneden sjalot toe en roerbak in 4 - 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van 1/2 cm dik (zie TIP). Snijd de camembert en de brie in plakjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

3

Voeg de crème fraîche toe aan de hapjespan met spekblokjes, meng goed en roer de aardappelschijfjes er dan voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat per persoon.

4

Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes brie en camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.

5

Snipper de overige sjalot zeer fijn. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprikareepjes in een saladekom met de gemengde salade.

6

Verdeel de tartiflette over de borden. Serveer met salade en de voeg de vinaigrette naar smaak toe.