HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacoschelpen Met Mexicaans Gekruide Heek
topBanner
Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek

Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek

met tomatensalsa en komkommer

Supersnel
Lees meer

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht breng je de vis op smaak met Mexicaanse kruiden en serveer je het in tacoschelpen.

Labels:Lekker snelExtra groente
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Heeklende

(BevatVis)

6 stuk(s)

Tacoschelpen

80 gram

Avocadodip

140 gram

Maïs in blik

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)534 kcal
Energie (kJ)2235 kJ
Vetten28.35 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten43.79 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels7.51 g
Eiwitten24.48 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Vergiet
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de komkommer in plakjes en houd apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui. Voeg de tomaat en ui toe aan een kom.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de kom.
  • Voeg 1 el wittewijnazijn per persoon toe en breng de salsa op smaak met peper en zout. Roer door en zet apart.
2
  • Snijd het heekhaasje in blokjes van 3 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten. Voeg 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.

Tip: Het heekhaasje in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

3
  • Leg de tacoschelpen op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
4
  • Verdeel de vis over de tacoschelpen.
  • Leg de komkommerplakjes erop.
  • Schep de salsa er naar smaak overheen en werk af met de avocadodip.
  • Serveer met de overige salsa.