Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw

Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw

met komkommer-tomatensalsa

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

3 stuk(s)

Tacoschelpen

40 gram

Avocadodip

70 gram

Mais in blik

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)629 kcal
Energie (kJ)2633 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.8 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Komkommer-tomatensalsa maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snipper de ui. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe aan een kom. Laat de mais uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de kom. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer door en zet apart.

Vis bakken
2

Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten. Voeg 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en roer om. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Tacoschelpen afbakken
3

Leg de tacoschelpen op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
4

Verdeel de vis over de tacoschelpen. Schep de salsa er naar smaak overheen en maak af met de avocadodip. Serveer met de overige salsa.