Skip to main content
Taco's met steak, avocado en koriander

Taco's met steak, avocado en koriander

carne asada-stijl, met witte kaas en pico de gallo

In het Spaans betekent “carne asada” “gegrild vlees”; het verwijst naar dun gesneden en gemarineerd rundvlees, dat vaak wordt gebruikt als vulling voor taco's of burrito's, of wordt geserveerd met rijst.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Sinaasappel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

4 stuk(s)

Tacoschelpen

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

150 gram

Biefstukreepjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3542 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten61.7 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten43.4 g
Zout1.4 g
Potassium442.4 mg
Calcium36 mg
Iron0.6 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pers de sinaasappel uit. Rasp de helft van de limoen en pers uit. Snijd de overige limoen in partjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn en snijd de koriander fijn. 
Biefstukreepjes marineren
2
  • Meng in een kom het sinaasappelsap met het limoensap, de honing, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 2/3 van de ui.
  • Voeg de helft van de koriander, de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de knoflook toe.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en laat marineren.
Pico de gallo maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. 
  • Voeg de overige ui, overige knoflook en overige koriander toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Taco's verwarmen
4
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven. 
  • Verkruimel ondertussen de kaas.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Carne asada bakken
5
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.  Bak de biefstukreepjes met marinade 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut. 
  • Garneer de kaas met limoenrasp naar smaak. 
  • Garneer de avocado met de overige Mexicaanse kruiden.
Serveren
6
  • Serveer de pico de gallo, kaas, avocado, limoenpartjes, tacoschelpen en carne asada in aparte kommen. 
  • Laat iedereen zelf de taco’s beleggen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders