Sweet & sticky varkensreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & sticky varkensreepjes

Sweet & sticky varkensreepjes

met bulgur, yoghurtsaus, verse kruiden en groenten

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mangoketchup

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runder- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3043 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten69.8 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels19 g
Eiwitten36.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Bulgur voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan en breng aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook in 8 - 10 minuten gaar.
  • Roer de za'atar door de bulgur en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, de paprika, de knoflook en de Griekse kruidenmix 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes met de wittewijnazijn en de suiker.
Saus maken
3
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkensreepjes 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verlaag het vuur, voeg de mangoketchup toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn, maar bewaar de verschillende kruiden apart van elkaar.
  • Meng in een kom de munt met de yoghurt, de mayonaise en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de bulgur in kommen en leg de gebakken groenten, de komkommer en de varkensreepjes in de saus erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en de yoghurtsaus.