Super Quick: 15 min - Noodles - use NID: Varkensreepjes Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Super Quick: 15 min - Noodles - use NID: Varkensreepjes Oosterse kruiden

with Cabbage

Harissa is een chilipasta uit de Maghreb, gemaakt van verschillende soorten chilipepers, specerijen en kruiden. De naam komt van het Arabische stamwoord harasa, wat pletten of pureren betekent.

Allergenen :
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

3 gram

Hello Harissa

¼ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

100 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3034 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten73.6 g
waarvan suikers29 g
Vezels10.3 g
Eiwitten36.8 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

•Pan
•Rasp

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan for the noodles.
  • Boil the noodles for 4 - 5 minutes until al dente.
  • Finely chop the scallions and separate the white part from the greens.
  • Grate the carrot.

Did you know... scallions are very high in calcium compared to other vegetables, as are kale and pak choi.

2
  • Heat half of the sunflower oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the cabbage with the white part of the scallions for 2 - 3 minutes.
  • Add the carrot to the frying pan and fry for 2 - 3 more minutes.
  • Heat the rest of the sunflower oil in another frying pan over medium-high heat and fry the pork for 2 - 3 minutes.
3
  • To the pork, add the ketjap, sweet chilli sauce, harissa and soy sauce (see Tip).
  • Mix well and fry for 2 minutes, then take the pan off the heat.
  • Add the sesame seeds and toss well to coat. Season to taste with salt and pepper.

Health Tip: this recipe is high in salt. If you're watching your salt intake, omit the soy sauce here and then add some later as preferred when serving.

4
  • Transfer the vegetables and the noodles to the pork. Add the Korean-style spices and toss well to combine.
  • Serve the noodles on deep plates and drizzle with the sesame oil.
  • Garnish with the scallion greens and the crispy onions.