Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor handige frisse hapjes waar je zelfs geen mes en vork bij nodig hebt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Wortel
10 gram
Gezouten pinda's
150 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Bosui
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
15 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Little gem
naar smaak
Peper en zout
1 el
Wittewijnazijn
¾ el
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¾ el
Bloem
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een rasp of snijd in dunne reepjes van 3 mm. Hak de pinda's fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/4 el suiker en een snufje zout. Voeg de geraspte wortel toe en schep om. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Meng de gesneden paddenstoelen in een kom met 1/2 el bloem per persoon.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen in 5 - 7 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 2 minuten mee. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, sesamolie en hoisinsaus. Roer regelmatig door tot de saus indikt.
Haal de blaadjes van de little gem los en leg per persoon 3 slaschuitjes klaar. Vul de little-gemschuitjes met de rijst, de sticky paddenstoelen en de zoetzure wortel. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's. Serveer de rest van de paddenstoelen en zoetzure wortel er apart bij.