Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

met pandanrijst, zoetzure wortel en pinda's

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor handige frisse hapjes waar je zelfs geen mes en vork bij nodig hebt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Wortel

10 gram

Gezouten pinda's

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bosui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

¾ el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)641 kcal
Energie (kJ)2682 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.5 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Saladekom
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een rasp of snijd in dunne reepjes van 3 mm. Hak de pinda's fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/4 el suiker en een snufje zout. Voeg de geraspte wortel toe en schep om. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Meng de gesneden paddenstoelen in een kom met 1/2 el bloem per persoon.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen in 5 - 7 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 2 minuten mee. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, sesamolie en hoisinsaus. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Serveren
4

Haal de blaadjes van de little gem los en leg per persoon 3 slaschuitjes klaar. Vul de little-gemschuitjes met de rijst, de sticky paddenstoelen en de zoetzure wortel. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's. Serveer de rest van de paddenstoelen en zoetzure wortel er apart bij.