Skip to main content
Stir-fry met biefstukreepjes, noedels en paksoi

Stir-fry met biefstukreepjes, noedels en paksoi

met courgette, rode peper en gomasio

4.3
(1,4K)

Paprikapoeder is een kleurrijke, veelzijdige smaakmaker gemaakt van gedroogde pepers. De smaak varieert van zoet tot rokerig of pittig, afhankelijk van de pepersoort waarvan het gemaakt is!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2323 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten16.8 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten64.1 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels7.5 g
Eiwitten35.5 g
Zout3.5 g
Potassium507.4 mg
Calcium109.2 mg
Iron1.6 mg
Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus.
Groenten bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Snijd ook de wortel in dunne halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snipper de ui. 
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groenten en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stir-fry afmaken
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
  • Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders