Skip to main content
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub

In dit gerecht gebruik je BBQ-rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

7.5 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Steak

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2964 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten15.1 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels5.2 g
Eiwitten36.1 g
Zout1.5 g
Potassium716.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg
Hapjespan met deksel
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur.
  • Bak de ui en courgette, afgedekt, 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Snijd de champignons in plakken, voeg toe aan de pan bak 2 - 3 minuten verder.
  • Blus af met de worcestershiresaus. Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en Siciliaanse kruidenmix toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Bak 30 seconden. Voeg vervolgens de room toe.
Steak bakken
3
  • Breng de saus zachtjes aan de kook en laat 3 - 5 minuten inkoken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de steak 2 - 4 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid.
  • Voeg wat roomboter naar smaak toe.
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken.
  • Serveer de romige groenten over diepe borden en leg de steak erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders