Skip to main content
Steak met geroosterde regenboogwortels en hazelnoten

Steak met geroosterde regenboogwortels en hazelnoten

met aardappelpuree en uienjus

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Dit heerlijke hoofdgerecht is een van de vele recepten die je kunt combineren om je ideale feestmaaltijd te creëren. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Allergenen:
Selderij
Hazelnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paarse wortel

1 stuk(s)

Wortel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Rodewijnazijn

40 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3226 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels12.4 g
Eiwitten31.7 g
Zout0.8 g
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Meng in een grote kom de honing met de rodewijnazijn en tijm.
  • Snijd de wortels in staafjes, voeg toe aan de kom en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Wortels roosteren
2
  • Verdeel de wortels over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in de oven.
  • Schep de wortels halverwege om en besprenkel met wat meer olijfolie indien nodig.
  • De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden lichtbruin zijn en de binnenkant zacht is.
Aardappelen koken
3
  • Schil ondertussen de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Voeg toe aan een pan en zet onder een laag water.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en leg terug in de pan.
Steak bakken
4
  • Snipper de ui en bereid de bouillon.
  • Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de steak met ui 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper. Laat rusten onder aluminiumfolie.
Aardappelen stampen
5
  • Blus de pan af met de bouillon en roer de helft van de mosterd erdoor. Houd op laag vuur warm tot serveren.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met een klontje roomboter en een scheutje melk of kookvocht naar smaak tot een puree.
  • Roer de overige mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Hak ondertussen de hazelnoten grof.
  • Serveer de puree op borden. Leg de wortels en steak erop.
  • Verdeel de uienjus over de steak en garneer de wortels met de hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders