HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinaziecurry Met Feta En Amandelen
topBanner
Spinaziecurry met feta en amandelen

Spinaziecurry met feta en amandelen

geserveerd met basmatirijst

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op palak paneer - een klassieker uit de Indiase keuken. De paneer hebben we vervangen door feta en met de toevoeging van kokosmelk wordt het lekker romig. Je brengt het op smaak met garam masala - een Indiaas kruidenmengsel van onder andere koriander, kaneel, komijn en kardemom.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

150 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

½ stuk(s)

Groene peper

4 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

1.5 tl

Garam masala

400 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

150 ml

Kokosmelk

2.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3803 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd32.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers2.6 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de feta in blokjes en hak de gezouten amandelen grof.

3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn.

4

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de groene peper, de knoflook, de gember en de garam masala 2 minuten.

5

Voeg een hand spinazie toe aan de pan met smaakmakers en meng tot de spinazie geslonken is. Herhaal tot alle spinazie geslonken in de pan zit. Schenk daarna de kokosmelk in de pan en verhit nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de basmatirijst over de borden en serveer met de spinaziecurry. Verdeel de blokjes feta erover en bestrooi met de amandelen.