Skip to main content
Spinazie-kokoscurry met gebakken ei

Spinazie-kokoscurry met gebakken ei

met gele rijst en cashew-kokostopping

4.3
(454)

Met dit recept tover je 366 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Snel & gezond
Veggie
Allergenen:
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Gemalen kurkuma

75 gram

Bruine snelkookrijst

20 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

50 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

200 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3298 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.9 g
Eiwitten19.4 g
Zout1.9 g
Potassium801.7 mg
Calcium135.9 mg
Iron3.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de rijst en het water toe aan de pan. Verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven. 
  • Dek de pan af en kook de rijst 12 - 15 minuten. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt. Zet de rijst apart.
Cashewnoten roosteren
2
  • Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Rooster de cashewnoten 1 minuut. Voeg de kokosrasp toe en rooster tot goudbruin. 
  • Haal de cashewnoten met kokosrasp uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Laat de pan iets afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe.
  • Bak de knoflook, de gele currykruiden en de rode peper 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de tomatenblokjes door de smaakmakers en bak nog 4 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en de rest van het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Ei bakken
4
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ei.
  • Snijd de koriander grof. 
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Scheur de spinazie klein boven de curry en meng goed. Laat de spinazie slinken.
Laten pruttelen
5
  • Laat 1 - 2 minuten zachtjes sudderen. Roer vervolgens het sap van 1 limoenpartje per persoon door de curry.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
6
  • Serveer de rijst op borden.
  • Schep de spinaziecurry en het gebakken ei erbovenop.
  • Garneer met de koriander en de cashew-kokostopping.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders