HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Bataatcurry Met Ei En Yoghurt
topBanner
Spinazie-bataatcurry met ei en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met ei en yoghurt

Met geurige specerijen en verse koriander

Lees meer

Curry, wie is er niet gek op? Dit oosterse gerecht kent vele variëteiten. Vandaag maak je een geurige curry van zoete bataat, romige kokosmelk, zachte spinazie en yoghurt. Dit serveer je met een spiegeleitje en verse koriander.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggieFamilie
Allergenen :SelderijMosterdEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Zoete aardappel

150 ml

Kokosmelk

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

4 bosje(s)

Verse koriander

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

400 gram

Spinazie

4 el

Naturel yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten (zie tip). Voeg de bataat en currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn (zie tip).

5

Verhit, als de bataat bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur de spinazie klein, voeg toe aan de bataat en laat slinken.

6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het ei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.