HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Met Geroosterde Groenten
topBanner
Spaghetti met geroosterde groenten

Spaghetti met geroosterde groenten

In Mediteraanse stijl met feta, olijven en kappertjes

Lees meer

De bereiding van deze snelle pasta is heel simpel, maar de smaken zijn dat zeker niet. De hartige kappertjes, olijven en feta vormen een smakelijk contrast met de zoete cherrytomaatjes. Samen met de verschillende groene kruiden vormt dit gerecht een complex geheel van smaken.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Rode cherrytomaten

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Olijf-kappertjesmix

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3464 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Fruitmesje
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik en verdeel samen met de rode cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

2

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

4

Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom.

5

Voeg het mengsel toe aan de spaghetti en schep goed om.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de feta, de verse kruiden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de gepofte cherrytomaten en courgette.