topBanner
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

De tomatensaus heeft een zoet-pikante smaak

Lees meer

Voor een lekkere tomatensaus is het belangrijk dat je de tomatenpuree kort bakt. Tomaten hebben namelijk een lichtzure smaak. Als je de tomatenpuree kort op matig vuur bakt, dan komt de zoete smaak van de tomaten extra goed naar boven. De worst bevat o.a. salie, gember en nootmuskaat.

Labels:Pittig
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bosje(s)

Gedroogde rozemarijn

3 leaves

Verse salie

2 bosje(s)

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Varkensworst

2 tl

Paprikapoeder

⅔ blik(ken)

Tomatenpuree

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 blik(ken)

Tomatenblokjes

200 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Koekenpan
Deksel
Pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de salieblaadjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de varkensworst in dunne plakken.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de worst toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de salie, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 50 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 6 - 7 minuten.

6

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer naar wens met extra vierge olijfolie.