HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Integrale Met Rundermerguezworst
topBanner
Spaghetti integrale met rundermerguezworst

Spaghetti integrale met rundermerguezworst

Met kleurrijke tomaten en pompoenpitten

Lees meer

De saus voor dit pastagerecht maak je niet met tomaat uit blik, maar met verse pruimtomaat en cherrytomaatjes. Door de spaghetti gaan stukjes rundermerguez, een lichtpittige worst gekruid met onder andere paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :SojaMosterdSelderijGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

8 bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

6 leaves

Vers basilicum

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

300 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Laurierblad

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3272 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels12 g
Eiwitten18 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de rundermerguez in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur middellaag en bak, afgedekt, nog 4 – 5 minuten per kant, of totdat de worstjes gaar zijn. Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie, laat het bakvet in de pan.

2

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Verhit een andere koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes citroentijm en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

3

Kook de spaghetti, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg ondertussen de rode ui toe aan dezelfde koekenpan waarin je de worst hebt gebakken en fruit 4 minuten op middellaag vuur. Roer er de knoflook door en bak nog 1 minuut.

4

Voeg de blokjes pruimtomaat, de cherrytomaten, het laurierblad en de zwarte balsamicoazijn toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Druk de cherrytomaten met een pollepel voorzichtig plat tegen de zijkant van de koekenpan en bak nog 2 – 3 minuten, of tot de saus wat indikt. Roer de honing door de saus.

5

Snijd de rundermerguezworstjes in stukjes van 1 cm. Voeg de gekookte spaghetti en de stukjes worst, inclusief bakvet, toe aan de koekenpan met tomatensaus en schep goed om.

6

Verdeel de spaghetti over de borden. Garneer met de citroentijm, pompoenpitten en basilicum.