BestellenCadeaubon
Spaghetti bolognese met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese met gehakt

Spaghetti bolognese met gehakt

Met rucolasalade en komkommer

Tip: is de saus waterig? Haal de deksel dan in de laatste 2 minuten van de wok of hapjespan en laat op hoog vuur overtollig vocht verdampen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Gekruid rundergehakt

¼ blik(ken)

Tomatenpuree

1.5 tl

Paprikapoeder

⅓ blik(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

40 gram

Rucolamelange

⅕ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3728 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

Snipper de ui
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin.

4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui, knoflook, peper en zout 4 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe
5

Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en kookde saus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

6

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Meng de salade
7

Scheur de slamelange klein en snijd of schaaf de komkommer in dunne, halve plakken. Meng de komkommer en de slamelange met de extra vierge olijfolie, peper en zout in een saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de tomatensaus erover en garneer met de zonnebloempitten. Serveer met de salade.