HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Bolognese Met Gehakt
topBanner
Spaghetti bolognese met gehakt

Spaghetti bolognese met gehakt

Met rucolasalade en komkommer

Lees meer

Tip: is de saus waterig? Haal de deksel dan in de laatste 2 minuten van de wok of hapjespan en laat op hoog vuur overtollig vocht verdampen.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)

200 gram

Gekruid rundergehakt

½ blik(ken)

Tomatenpuree

3 tl

Paprikapoeder

⅔ blik(ken)

Tomatenblokjes

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

80 gram

Rucolamelange

⅖ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3728 kJ
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin.

4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui, knoflook, peper en zout 4 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en kookde saus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

6

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

7

Scheur de slamelange klein en snijd of schaaf de komkommer in dunne, halve plakken. Meng de komkommer en de slamelange met de extra vierge olijfolie, peper en zout in een saladekom.

8

Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de tomatensaus erover en garneer met de zonnebloempitten. Serveer met de salade.