HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Pasta Met Gehaktballen
topBanner
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

Lees meer

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

150 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

40 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3416 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.

3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti en de kruidenroomkaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de geraspte belegen kaas.