Snelle pasta met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus. Door beperkingen in de leveringen is de prei in dit recept vervangen door courgette.

Labels:
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Courgette

125 gram

Champignons

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

25 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3885 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers17 g
Vezels6.3 g
Eiwitten50 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Soeppan met deksel

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.

Saus bereiden
3

Bak de ui, knoflook, champignons en courgette 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.

Mengen en serveren
4

Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!