topBanner
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

Lees meer

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Door beperkingen in de leveringen is de prei in dit recept vervangen door courgette.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Champignons

½ stuks

Courgette

6 g

Half-om-half gehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 pak

Tomatenblokjes

150 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuks

Runderbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3885 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.

3

Bak de ui, knoflook, champignons en courgette 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.

4

Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.