HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Pasta Met Gehaktballen
topBanner
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

Lees meer

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

200 gram

Prei

200 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

390 ml

Tomatenblokjes

150 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Runderbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3807 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 minuten beetgaar. Bewaar 150 ml per persoon van het kookvocht. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de prei fijn.Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Draai per persoon 5 á 6 balletjes van het gehakt.Bak de gehaktballen 3 - 4 minuten in de soeppan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.

3

Bak de ui, knoflook, champignons en prei 6 - 8 minuten in de soeppan. Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.

4

Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.