In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Beef-pork mince
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
¼ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
90 g
Penne
1 pack
Chopped tomatoes
50 g
Grated cheddar
25 g
Organic sour cream
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen wat cheddar als garnering. De overige cheddar kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige cheddar.