Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist
Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

met paprika, cheddar en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef-pork mince

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

1 pack

Chopped tomatoes

50 g

Grated cheddar

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories931 kcal
Energy (kJ)3895 kJ
Fat46 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate75 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein50 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Gehakt bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Groenten bakken
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3

Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen wat cheddar als garnering. De overige cheddar kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige cheddar.