HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSiciliaanse Orzo Met Gekruid Kipgehakt En Rozijnen
topBanner
Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en rozijnen

Met broccoli, pecorino en pijnboompitten

QUICK & EASY
Lees meer

Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas. De naam van de kaas komt van het Italiaanse woord voor schaap: pecora. De kaas wordt tijdens de bereiding regelmatig gezouten met een uitgesproken zilte smaak als resultaat. De rozijnen in dit gerecht zijn een mooi voorbeeld van de Arabische invloeden in de Siciliaanse keuken en de zoete smaak ervan past goed bij de zoute kaas.

Labels:OriginalLekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3222 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de broccoli samen met de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 – 5 minuten los op middelhoog vuur.

5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.