Shakshuka met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met buffelmozzarella

Shakshuka met buffelmozzarella

met parelcouscous en vers basilicum

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

1 tl

Paprikapoeder

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels13 g
Eiwitten40 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 30 gram parelcouscous per persoon, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water, zodat de parelcouscous niet verder gaart.

.
2

Snipper ondertussen de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de cherrytomaten.

.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder toe en bak 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en roer goed door om de smaken te laten intrekken. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

.
4

Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan en meng goed met de saus. Maak voor ieder ei een kuiltje in de tomatensaus. Breek het ei hierin en bestrooi met peper en zout. Verdeel de stukjes buffelmozzarella over het geheel, leg het deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 10 minuten stollen (zie TIP). Haal dan het deksel van de pan, verhoog het vuur en kook nog 5–10 minuten tot de shakshuka naar wens is ingedikt.

.
5

Bak ondertussen de ciabatta in de oven in 6 – 8 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

.
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de basilicumreepjes en serveer met de ciabatta.