Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Ei
(BevatEi)50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen kaneel
2 tl
Paprikapoeder
½
Biologische tomatenpuree
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
30 gram
Harissa
60 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Komkommer
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng per persoon 250 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door. Giet af indien nodig en laat uitstomen.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en snijd vervolgens in halve maantjes. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie en muntblaadjes fijn, maar houd gescheiden. Snijd de citroen in 4 parten. Verkruimel de feta.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui, de knoflook en per persoon 1 tl paprikapoeder en 1 tl komijnzaad toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten in blik, rode puntpaprika, harissa, tomatenpuree en 100 ml water per persoon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het ei over de saus en roer het eimengsel er voorzichtig een paar keer doorheen. Zet het vuur hoog, dek de pan af en laat de eieren in 2 - 4 minuten stollen.
Meng in een grote kom de bulgur, komkommer, verse munt en 1/4 tl gemalen kaneel per persoon. Knijp 1 partje citroen per persoon uit boven de kom. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met de peterselie en feta. Serveer de tabouleh in een aparte schaal. Serveer met de eventueel overige citroenpartjes.