Schelvis in ontbijtspek met wortelschijfjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis in ontbijtspek met wortelschijfjes

Schelvis in ontbijtspek met wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

3 plak(ken)

Ontbijtspek

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2874 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten35.6 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten55.6 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels14 g
Eiwitten31.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Wortels bereiden
2

Was of schil de wortel. Snijd de wortel in dunne plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de wortelschijfjes en een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer 1/4 el extra vierge olijfolie door de wortelschijfjes (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Gebruik je liever roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Vis inwikkelen
3

Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen de ontbijtspekplakjes naast elkaar en dep de schelvis droog met keukenpapier. Leg de vis op de plakjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Wortelschijfjes afmaken
4

Roer de gebakken ui door de pan met wortelschijfjes en houd warm tot serveren.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Vis bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde vis met de aardappelschijfjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus.