topBanner
Salade niçoise

Salade niçoise

met verschillende groenten en volkoren couscous

Lees meer

Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.

Labels:CaloriebewustInspiratie
Allergenen :EiVisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode paprika

2 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2234 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.

3

Verhit ½ el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.

4

Meng ondertussen de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.

5

Meng de sperziebonen, de paprika, de komkommer, de tonijn en de zwarte balsamicoazijn door de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.