HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Salade met tonijn en opperdoezer ronde

Salade met tonijn en opperdoezer ronde

Met gebakken venkel, appel en kappertjes

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 337 beoordelingen
Lees meer

Opperdoezer ronde zijn vastkokende aardappelen die uitsluitend rondom het dorp Opperdoes worden verbouwd. Deze aardappels hebben een dunne schil, waardoor het rooien voor een groot deel met de hand moet worden gedaan. Door hun milde smaak doen ze het goed in deze salade met voor de rest vrij uitgesproken smaken, zoals kappertjes, appel en gebakken venkel.

Labels:Calorie-focusFamily
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Opperdoezer Ronde aardappelen

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Venkel

2 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

1 stuks

Appel

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Kappertjes

Zelf toevoegen

4 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2105 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bereiden
Aardappelen bereiden
1

Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grote aardappelen kleiner. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en uitlekken
Snijden en uitlekken
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

Bakken
Bakken
3

Verhit per persoon 1/2 el olie van de tonijn in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui en venkel, afgedekt, 8 – 9 minuten op middelhoog vuur.

Dressing maken
Dressing maken
4

Maak ondertussen een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de spinazie klein en giet de kappertjes af.

Mengen
Mengen
5

Voeg de helft van de spinazie toe aan de wok of hapjespan en laat al roerend, zonder deksel, slinken. Meng in een saladekom de gebakken groenten met de overige rauwe spinazie, appel, kappertjes, aardappelen en tonijn.

Serveren
Serveren
6

Roer de dressing door de salade en verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn.