topBanner
Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk en pestodressing

Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk en pestodressing

met extra veel gebakken portobello, tomaat en rucola

Extra groente
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Portobello

4 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 gram

Duitse biefstuk

160 gram

Rucola

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

4 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4347 kJ
Energie (kcal)1039 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels10 g
Eiwitten46 g
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden.Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.