Tofu met kruidige spinaziecurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tofu met kruidige spinaziecurry

Tofu met kruidige spinaziecurry

met knoflookrijst, gele currykruiden en rode peper

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Labels:
Caloriebewust
•Plantaardig
•Extra groente
Allergenen :
Selderij
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Tomaat

75 gram

Basmatirijst

1 tl

Gemalen kurkuma

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

180 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2432 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten72.9 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels10.5 g
Eiwitten24.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Bereid de groentebouillon (zie Tip). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 80 ml kokend water per persoon.

Smaakmakers bakken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, tomaat en kurkuma 1 - 2 minuten. Hak ondertussen de spinazie grof.

Paneer bakken
3

Meng ondertussen in een kom de gele currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de paneer in 4 - 6 minuten rondom bruin en krokant. 

Citroen snijden
4

Snijd de citroen in partjes.