HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRundertartaar Met Camembertsaus
topBanner
Rundertartaar met camembertsaus

Rundertartaar met camembertsaus

met een frisse salade met komkommer en appel

Lees meer

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert eigenlijk pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Labels:Philips Airfryer
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

2 tl

Gemalen rozemarijn

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Komkommer

40 gram

Mesclun

80 gram

Franse camembert

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3602 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Steelpan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de rundertartaar alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven en schud halverwege om.

2

Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in fijne plakjes. Halveer de komkommer door de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.

3

Meng in een saladekom per persoon: de sjalot, 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg net voor serveren de komkommer, de appel en de mesclun toe aan de saladekom en schep goed om.

4

Verwijder de schil van de camembert en snijd de camembert in kleine stukjes. Verhit in een steelpan de kookroom en de blokjes camembert op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en laat 8 - 10 minuten inkoken. De saus is klaar als alle camembert gesmolten is en de saus goed aan een lepel blijft hangen.

5

Verhit, wanneer de krieltjes bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar 2 - 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de rundertartaar langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

6

Serveer de rundertartaar met de geroosterde krieltjes, de salade en de camembertsaus. Voeg peper en zout toe naar smaak.