HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRundertartaar Met Camembertsaus
topBanner
Rundertartaar met camembertsaus

Rundertartaar met camembertsaus

met een frisse salade met komkommer en appel

Lees meer

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Labels:Extra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

2 tl

Gemalen rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Komkommer

40 gram

Mesclun

80 gram

Franse camembert

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3412 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Steelpan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de rundertartaar uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpaper en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snipper de ui zeer fijn. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de ui met per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg vlak voor serveren de komkommer, de appel en de mesclun toe aan de saladekom en schep goed om.

3

Verwijder de schil van de camembert en snijd de kaas in kleine stukjes. Verhit in een steelpan de kookroom, de blokjes camembert, peper en zout op middelmatig vuur. Laat 8 - 10 minuten zachtjes inkoken tot een romige saus.

4

Verhit, wanneer de krieltjes bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar 2 - 4 minuten per kant bruin naar gewenste gaarheid. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de rundertartaar met de geroosterde krieltjes, de salade en de camembertsaus. Voeg peper en zout toe naar smaak.