HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRunderlende Met Champignonroomsaus
topBanner
Runderlende met champignonroomsaus

Runderlende met champignonroomsaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen

Bourgondisch
Lees meer

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:Extra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 0 minuten
Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Runderlende

600 gram

Aardappelen

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse rozemarijn

250 gram

Champignons

200 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Wortel

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

4 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1153 kcal
Energie (kJ)4824 kJ
Vetten66.0 g
waarvan verzadigd38.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels17.55 g
Eiwitten54 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de runderlende en de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 6 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Dep ondertussen de runderlende droog met keukenpapier en wrijf in met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de runderlende al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van 1 el roomboter per persoon, de rozemarijn, 1/3 van de knoflook, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 minuut per kant. Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 5 - 7 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Tip: Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval 6 minuten of schroei iets langer dicht.

4

Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen 6 – 8 minuten en de wortelblokjes 10 – 12 minuten in aparte pannen. Giet af en bewaar wat kookvocht van de wortel. Bak de champignons en de overige knoflook 4 - 6 minuten in de koekenpan van de runderlende. Voeg per persoon: 75 ml slagroom, 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 runderbouillonblokje toe. Roer goed en kook de saus in op laag vuur.

5

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de rest van de slagroom en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het smeuïger te maken.

6

Snijd de runderlende tegen de draad in, in dunne plakken. Leg op elk bord een paar plakken van de runderlende en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje, zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.