HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRumpsteak Met Gepofte Knoflook
topBanner
Rumpsteak met gepofte knoflook

Rumpsteak met gepofte knoflook

Met een bombe van broccolirijst met pistache

Premium
Lees meer

Rumpsteak is een dikke, malse biefstuk en wordt vaak gebruikt om carpaccio van te maken. Je serveert deze malse steak vandaag met broccolirijst - een goede manier om ook lastige eters aan de groene groenten te krijgen. De broccoli-bombe geeft dit gerecht een verrassende retro-twist!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

280 gram

Rumpsteak

600 stuk(s)

Krieltjes

6 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 gram

Sjalot

300 gram

Broccolirijst

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

6 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5038 kJ
Energie (kcal)1204 kcal
Vetten80.0 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Ovenschaal
Vork
Koekenpan
Zeef
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Bord
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was de krieltjes en halveer. Leg de krieltjes en de knoflooktenen (met schil) in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Pers vlak voor serveren de zacht geworden knoflook uit de schil met behulp van een vork en druk fijn.

2

Hak ondertussen de pistachenoten zeer fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pistachenoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper ondertussen de sjalot fijn en bereid de bouillon.

3

Verhit 11/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 6 – 8 minuten, blus af met 50 ml bouillon per persoon (zie tip). Kook 2 – 3 minuten in, of tot de broccolirijst de bouillon heeft opgenomen. Breng op smaak met peper en zout. Haal de broccolirijst uit de pan en laat uitlekken in een zeef (de rijst moet niet te nat zijn). Het is niet erg wanneer de broccolirijst iets afkoelt.

4

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de rumpsteak voorzichtig in de pan en bak in 2 – 4 minuten per kant goudbruin. Voeg 1/4 el roomboter per persoon toe en bestrooi met nog wat zwarte peper. Haal de rumpsteak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie terwijl je broccolirijst afmaakt.

5

Meng de broccolirijst met de zure room, proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schep de broccolirijst in een kleine kom met een diameter van ongeveer 10 cm (1 kleine kom per persoon). Druk stevig aan en draai het kommetje vervolgens voorzichtig om op een bord. Til het kommetje langzaam omhoog. Zo krijg je een mooi bolletje. Garneer de bombe met de fijngehakte pistachenoten.

6

Snijd vervolgens de rumpsteak tegen de draad in, in mooie dunne plakken (dit heet trancheren). Leg de plakken rumpsteak dakpansgewijs half over elkaar en schep de uitgeperste knoflook erop. Serveer met de krieltjes en de mayonaise.