Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
1 takje(s)
Verse rozemarijn
180 gram
Spaghetti
(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)20 gram
Walnootstukjes
(BevatWalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)400 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevattenSelderij)200 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Grana padano-vlokken
8 ml
Olijfolie met rozemarijn
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de sjalot, knoflook, rozemarijn en walnootstukjes 2 minuten op middelmatig vuur. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon en voeg de spitskool en broccoli toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de hapjespan en voeg 1 el water per persoon toe. Roerbak 3 minuten. Dek vervolgens de hapjespan af en bak nog 7 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de kookroom, de helft van de grana-padanovlokken en de spaghetti toe aan de groenten. Verhit het geheel nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie met rozemarijn.
Verdeel de spaghetti met saus en groenten over diepe borden. Garneer met de overige grana-padanovlokken.