HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Spaghetti Met Broccoli En Walnoot
topBanner
Romige spaghetti met broccoli en walnoot

Romige spaghetti met broccoli en walnoot

met rozemarijn, spitskool en grana padano

Lees meer

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 takje(s)

Verse rozemarijn

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

400 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

1 stuk(s)

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3604 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9.5 g
Eiwitten31 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de sjalot, knoflook, rozemarijn en walnootstukjes 2 minuten op middelmatig vuur. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon en voeg de spitskool en broccoli toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de hapjespan en voeg 1 el water per persoon toe. Roerbak 3 minuten. Dek vervolgens de hapjespan af en bak nog 7 minuten op middelmatig vuur.

3

Voeg de kookroom, de helft van de grana-padanovlokken en de spaghetti toe aan de groenten. Verhit het geheel nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie met rozemarijn.

4

Verdeel de spaghetti met saus en groenten over diepe borden. Garneer met de overige grana-padanovlokken.