Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie
Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie

Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie

met venkel, rode peper en belegen kaas

Verse ravioli van de Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van bloemkool en beurre noisette.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Fennel

140 g

Ravioli with cauliflower & beurre noisette

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

50 g

Spinach

50 g

Organic crème fraîche

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories809 kcal
Energy (kJ)3386 kJ
Fat43 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate62 g
Sugar7 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein41 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een flinke snuf zout aan de kook voor de verse ravioli. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat ze dan zitten. Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Snijden
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snipper de ui.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Ravioli koken
3

Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de ravioli toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de ravioli over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.