Romige pasta met kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met kipfiletreepjes

Romige pasta met kipfiletreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)857 kcal
Energie (kJ)3585 kJ
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8.1 g
Eiwitten44.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm en de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan  op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de kipfiletreepjes toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.

Saus maken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken (zie Tip).
  • Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook zonder deksel verder, zodat het water iets verdampt.

Serveren
4
  • Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.