topBanner
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten

Lees meer

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

60 g

Semi-gedroogde tomatenmix

1 stuks

Aubergine

150 g

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Varkenshaaspuntjes

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje

Gedroogde tijm

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

3 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4090 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle (zie Tip). Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

2

Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de semi-gedroogde-tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg de tijm en de farfalle toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.

4

Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.