Skip to main content
Romige citroenrisotto met spinaziepesto
Romige citroenrisotto met spinaziepesto

Romige citroenrisotto met spinaziepesto

met geroosterde courgette, ham en vers basilicum

Spinaziepesto is milder dan traditionele basilicumpesto, met een vleugje zoetigheid van de spinazie. De subtiele smaak zal delicate ingrediënten niet overheersen, dus het is een geweldige keuze voor lichtere gerechten zoals vis of pasta.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Courgette

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

4 plak(ken)

Achterham

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels5 g
Eiwitten23.5 g
Zout2.5 g
Potassium624.4 mg
Calcium104 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op laag vuur en bak de knoflook en ui 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe.
  • Laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Courgette roosteren
2
  • Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik.
  • Voeg toe aan een kom samen met de gedroogde oregano.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven. 
Risotto garen
3
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. 
Pesto maken
4
  • Snijd de citroen in 8 partjes.
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een hoge kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de hele basilicumtakjes en de helft van: de spinazie en de geraspte kaas toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een pesto (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water toe om de pesto naar de gewenste dikte te krijgen.

Afmaken
5
  • Snijd de hamplakken in blokjes.
  • Roer, wanneer de risotto klaar is, de ham erdoorheen samen met de overige spinazie en kaas.
  • Verwarm nog 2 minuten op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de risotto over diepe borden en leg de geroosterde courgette erbovenop.
  • Garneer met pesto naar smaak.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders