HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Gestoofde venkel met gerookte forel

Gestoofde venkel met gerookte forel

met gestoofde venkel

Lees meer

Dit gerecht is geïnspireerd op brandade – een puree die traditioneel gemaakt wordt met onder andere vis en aardappelen. Wij hebben gekozen voor een variant met romige aardappelpuree en gerookte forel. De zoute smaak van deze vis en de licht zoete anijssmaak van de gestoofde venkel vormen samen een verrassend lekker duo.

Labels:Calorie-focus
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Kruimige aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Venkel

140 g

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

100 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1.5 tl

Suiker

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Venkel bakken
Venkel bakken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes van 2 cm dik. Snijd eventueel venkelloof fijn. Verhit 3/4 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de venkel in 2 minuten bruin.

Venkel garen
Venkel garen
2

Breng 50 ml water per persoon aan de kook. Voeg ondertussen de knoflook toe aan de venkel en bak nog 1 minuut. Schenk het kokende water en 3/4 el witte balsamicoazijn per persoon bij de venkel in de koekenpan. Voeg 3/4 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 13 – 16 minuten stoven op middelmatig vuur, of totdat de venkel zacht is. Schep af en toe om.

Aardappelen koken
Aardappelen koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Forel uit elkaar trekken
Forel uit elkaar trekken
4

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

Puree maken
Puree maken
5

Stamp de aardappelen goed fijn met een aardappelstamper. Voeg de zure room en 1 el extra vierge olijfolie per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Meng dan de helft van de gerookte forel door de puree.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en serveer met de gestoofde venkel. Verdeel de overige forel over de puree. Garneer met het eventuele venkelloof.