Roerbak met bulgogisaus en boerenworst
Roerbak met bulgogisaus en boerenworst

Roerbak met bulgogisaus en boerenworst

met noedels, spitskool en sesamzaad

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Family
Allergens:
Sulphites
•Wheat
•Sesame
•Fish
•Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.25 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ bunch

Scallions

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

100 g

Chopped sweetheart cabbage

20 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

0.13 piece

Red chili pepper

½ piece

Bell pepper

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2571 kJ
Calories614 kcal
Fat27.6 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate57.3 g
Sugar14.8 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein30.1 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering.
Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook, gember, ui en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.
Groenten bakken
3
  • Voeg de bulgogisaus, de bosui en de paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten. 
  • Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water.
  • Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer het geheel met het sesamzaad en het overige groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.